תוכנית עסקית
תוכנית עסקית למסעדה
דגשים על כתיבת תוכנית עסקית למסעדה ולמה זה כל כך חשוב! החלטתם לפתוח מסעדה חדשה? תמיד רציתם להיות בעלים של מסעדה, וסוף כל סוף זה קרה? מזל טוב!
לא משנה כמה זמן ידע ונסיון יש לכם בענף, תכנון נכון זה הבסיס המוצק ביותר להצלחה וללא חלק זה המסעדה שלכם נועדה לכישלון. כאשר,לפי נתוני איגוד המסעדות הלאומי, שיעור המסעדות שנסגרות גבוה להחריד. כ-60% מהמסעדות נסגרות במהלך שנת הפעילות הראשונה שלהן ו-80% מהמסעדות בתוך חמש שנים. תכנון נכון המבוסס מחקר מקיף זה בדיוק מטרת תוכנית עסקית בנוסף זה המסמך המרכזי לפיו ניתן לקבל מימון למסעדה החדשה.
תוכנית עסקית למסעדה זה הבסיס שמוביל וחוזה את כל חלקי ניהול ותפעול המסעדה, הכוללות :כתיבת התפריט, ניהול כלכלי, תוכנית שיווקית, מיקום, תמחור, קונספט ועוד. כאשר התוכנית העסקית מהווה מדריך דרך להפוך את החלום, למסעדה מצליחה למציאות.
למה צריך תוכנית עסקית למסעדה?
למרות החשיבות הרבה, בעלי מסעדות לא מצליחים להכין תוכנית עסקית מוצלחת למסעדה שלהם משום שהתהליך מסובך ודורש זמן רב. אבל, בלי תוכנית עסקית מהימנה למסעדה, הסיכויים להשיג מימון הם מאד נמוכים. וגם במידה וקיבלת מימון או יש לכם הון עצמי, החוסר בתכנון מוביל לכישלון בענף המסעדנות. בניית תוכנית עסקית היא בעצם מפת דרך שמכווינה איך, וממה המסעדה מרוויחה, מקומה של המסעדה בשוק והיתרונות התחרותיים למשוך קהל אל מול התחרות, ובעצם מדריך איך להצליח בניהול והצמיחה העסקית של המסעדה. השקעה קטנה בזמן ההקמה יכולה לעזור לעסק לצמוח ולהצליח בשוק רווח בתחרות.החלקים שכל תוכנית עסקית למסעדה צריכה לכלול
תוכנית עסקית למסעדה משתנה ממסעדה למסעדה ודורשת מחקר והתאמה למקרה הספציפי של המסעדה, הסגנון, קהל לקוחות, מיקום, ועוד. עם אתה חדש בעולם המסעדנות התהליך של הכנת תוכנית עסקית מקיפה יכול להיות קשה. כדי לעזור לך להצליח, כתבנו מדריך מקיף של הנקודות החשובות בתוכנית עסקית למסעדה. החלקים המרכזיים שכל תוכנית עסקית טובה למסעדה צריכה לכלול:- תקציר מנהלים
- תיאור המסעדה
- ניתוח שוק
- בירוקרטיה ורישוי
- חוזים
- ספקים
- תפריט
- עובדים
- עיצוב המסעדה
- מיקום
- סקירת שוק ומתחרים
- תוכנית שיווקית
- שיתופי פעולה ועזרה חיצונית
- ניתוח פיננסי
1. תקציר מנהלים
תוכנית עסקית למסעדה צריכה להתחיל בתקציר מנהלים, כאשר תקציר המנהלים משמש כמבוא לתוכנית העסקית וגם כסיכום של הרעיון כולו. המטרה העיקרית של חלק זה היא למשוך את הקורא (שלעיתים קרובות מדובר במשקיע או בנק) אל שאר החלקים בתוכנית עסקית. מרכיבים מרכזיים בתקציר המנהלים הם: הקונספט של המסעדה, חזון, סיכום תוכנית הביצוע, מבט קצר על עלויות והכנסות פוטנציאלים, החזר צפוי על השקעות (עם רלוונטי). מכיוון שמשקיעים רבים יש חוסר בזמן, או רצון לקרוא לעומק כמות של חומר לפני שהם החליטו שהם מעוניינים, תקציר המנהלים מסכם את הרעיון המרכזי. זה המקום שקוראים ידרשו לסרוק את כל התוכנית העסקית של המסעדה על מנת לקבל את כל המידע, הם יכולים במקום זאת פשוט לעיין בתקציר המנהלים ולקבל החלטה אם הם מעוניינים.2. תיאור העסק / החברה
זה החלק בתוכנית עסקית של מסעדה שבו מציגים את החברה במלואה. החלק כולל את שם המסעדה , המיקום, אנשי הקשר ומידע רלוונטי אחר. רצוי לכלול גם את פרטי הבעלים ותיאור קצר של הניסיון שלו. בנוסף החלק השני של תיאור החברה, צריך להדגיש את מעמדה המשפטי של המסעדה ולהתוות את המטרות לטווח הקצר ולטווח הארוך. ניתן גם לספק סיכום קצר מבוסס מחקר שוק שמראה הבנה של המגמות בתעשיית המסעדנות האזורית, ומדוע המסעדה תצליח בשוק זה.3. ניתוח שוק
ניתוח השוק בתוכנית עסקית מחולק בדרך כלל ל 3 חלקים מרכזיים.- ניתוח תעשייה – מהו שוק היעד של העסק? מהם הנתונים הדמוגרפיים של קהל היעד ולמי היא תתאים? סעיף זה נועד להסביר את שוק היעד שלך למשקיעים ולמקד אותך, ולהסביר מדוע אתה מאמין שלקוחות יבחרו במסעדה שלך על פני המתחרים.
- ניתוח התחרות בשוק – להרבה יזמים בשוק המסעדנות קל להניח שכולם יבקרו במסעדה, אבל בכל זאת חשוב לחקור את המתחרים לקבל תובנות חשובות מהנסיון שלהם ולהפוך את הפרידיקציה לנכונה. המחקר כולל: אילו מסעדות כבר הקימו קהל לקוחות באזור? שימו לב לכל דבר, החל מהמחירים, השעות ועיצוב התפריט שלהם ועד לפני המסעדה ועוד. לאחר מכן הסבירו למשקיעים שלכם כיצד המסעדה שלכם תהיה שונה – ומה למדתם והתאמתם בעקבות מחקר השוק.
- ניתוח שיווקי – המשקיעים שלך ירצו לדעת איך אתה מתכנן לשווק את המסעדה שלך. במה הקמפיינים השיווקיים שלך יהיו שונים ממה שכבר נעשה על ידי אחרים? איך אתה מתכנן להבטיח את שוק היעד שלך? אילו הצעות תספקו לאורחים שלכם? הקפד לרשום ולחקור מה קורה בשוק, כיצד מסעדות דומות באזורים אחרים, וכיצד המתחרים משווקים את עצמם, מה סוג השיווק האפקטיבי לקהל היעד ועוד.