השקעה בחברות סטארט-אפ עלולה להיות מסוכנת. אין צ'ק ליסט מסודר להצלחה בהשקעה בסטארט אפ ואין מדע מדויק מאחורי ההשקעות בסטארט אפים שהצליחו בגדול ומהר. אבל ישנם כמה כללים שכל משקיע צריך ליישם על מנת להקטין סיכונים ולהימנע מהשקעות כושלות.
אלו 7 הכללים לבדיקת נאותות בסיסית, שיכולים לעזור לבעלי הון ולמשקיעים להפיק את המרב מההשקעות שלהם:
1. קחו בחשבון ש 3 מתוך 4 סטארט-אפים ייכשלו – בהשקעה, כדאי לדעת ש 75% מהסטארט-אפים נכשלים, וזה כשמדובר בחברות בשלות לא חברות בשלבי SEED ששם האחוזים להצלחה הרבה יותר נמוכים. כתוצאה מכך, חשוב שתהיה לך אסטרטגיית אקזיט מהשקעה בחברה כושלת. מרבית העסקים נוטים להיכשל במהלך השנה הראשונה שלהם ועם שיעורי כישלונות כה גבוהים, חשוב שתנקוט בכל אמצעי זהירות כדי להגן על עצמך ועל הונך.
2. דע מתי לקצור את ההשקעה שלך – אתה תמיד יכול לבחור להתמודד עם החברה לטווח הארוך, אך משקיע מצליח מבין שהשוק הוא משחק של מספרים ומשחק של מספרים בלבד. עסק המשגשג בשנה אחת עלול להיכשל בשנה הבאה בגלל שינוי הפכפך בשוק.
בידיעה זאת, תמיד שים לב והיה ער אחר טרנדים והזדמנויות חדשות. וודא שאתה משקיע מחדש במוצרים, בשירותים או במותגים העומדים בפניך כדי להבטיח החזר ROI הולך וגובר.
3. שקלו להוסיף שותפים – לרוב המשקיעים המצליחים יש שותפים המפצלים את השקעתם, את הסיכון וההחזר על ההשקעה. זה עוזר לפצל את הסיכון, אך גם לשפר את תהליך קבלת ההחלטות. אם שניים משותפך אינם מעוניינים להיכנס לפרויקט, כדאי לך לחשוב פעמיים לפני שאתה משקיע בחברה. אם אתה הולך בדרך זו, בחר שותפים שאתה סומך עליהם ויש להם היסטוריה של השקעות מוצלחות.
4. השקע רק בצוותים מבטיחים – מרבית משקיעי ההון סיכון לא יהנו מרווחים בין 5 ל 7 שנים. מימון בסיכון אינו דרך "להתעשר במהירות." זה דורש מסירות בלתי פוסקת מכיוון שגם סטארט אפים שנראים מבטיחים בתחילת דרכם יכולים להיכשל. אתה חייב להיות מוכן לזה!
דרך טובה להקל על הסיכוי לכישלון היא לחפש סטארט אפים שלא רק שיש להם מוצר או שירות מעולה, אלא שיש להם גם צוות נהדר. אלו הם סוגים של סטארט אפים שיש להם עתיד אמיתי.
5. קפוץ פנימה ברגע הנכון – תזמון ההשקעה שלך חשוב בדיוק כמו איכות הצוות בו בחרת להשקיע.
עליך להשקיע את כספך רק במספר שנים מתוך אורך החיים של העסק בכדי לסייע במזעור הסיכון. וודא כי לחברה יש תוכנית עסקית ודרך להוכיח שהם חוו התקדמות חיובית. סטארט-אפ שהתחיל וצמח לבד בכוחות עצמו הוא סטארט אפ שיכול להצליח לבדו גם בעתיד. סביר להניח שיביא לך החזר גבוה על ההשקעה שלך .
6. מחקר שוק – חפש להשקיע בסטארט אפים שהולכים להתמודד עם בעיה גדולה. חשוב שכל עסק שתשקיע בו יהיה יחיד במינו עם שוק ספציפי.
חפש הוכחות לכך שהפתרון הוא ייחודי ועדיף על האלטרנטיבות הקיימות. אם יש מתחרה באותו תחום שמציע מוצר או שירות דומה, סביר להניח כי אותה חברה תיכשל וההשקעה שלך תמחק.
7. תשקיע בתחום שיש לך בו הבנה – התמקד בחברות שנמצאות בתחום המומחיות הספציפי שלך, כך תוכל לצמצם את הסיכון ולהבין טוב יותר את התוכנית העסקית של ההחברה. יתר על כן, כשאתה משקיע בנישה שאתה מתלהב ממנה, אתה במצב טוב יותר לחזות במדויק את עתידה של החברה, לנתח את הסיכונים שלה ולמצוא אזורים פוטנציאליים לצמיחה או שיפור.
אין שום מדע מדויק מאחורי השקעות בסטארט אפים, אך 7 הכללים הללו יגדילו את סיכויי ההצלחה שלך כמשקיע. על ידי מעקב אחר רשימה זו, אתה יכול לזהות אילו הזדמנויות השקעה שוות את זמנך וכספך ואילו לא. אם הסטארט אפ עומד בקריטריונים שהוצגו לעיל, תוכל לבצע בדיקת נאותות יסודית דרך חברת טרגו.